VoIP telefonie

VoIP staat voor Voice over IP

VoIP telefonie, ook wel IP bellen genoemd, maakt het mogelijk om via de internetkabel te bellen. In plaats van een aparte telefoonlijn en een aparte internetlijn gaan beide lijnen over de internetlijn. Hierdoor kan de uitval van de lijn worden geminimaliseerd en zijn de mogelijkheden eindeloos. Hoe dit werkt? Hieronder leggen we het stapsgewijs uit vanaf het begin:

Het start met een VoIP account
U neemt bij VoIP Express een VoIP account af. U kunt met een willekeurig toestel op een willekeurige plaats inloggen op uw VoIP account. Aan een VoIP account zitten vervolgens een of meerdere nummers gekoppeld welke u kunt gebruiken om te bellen, of om gebeld mee te kunnen worden. Daarnaast kunt u aan een VoIP account meerdere modules hangen om zo de functionaliteit van uw VoIP account te vergroten.

Het bellen gaat via de internetlijn
De lijn van uw telefoon gaat vervolgens naar de router van uw bedrijf waar deze vervolgens verbinding maakt met het internet, welke in verbinding staat met de VoIP centrale. Deze VoIP centrale verbindt u vervolgens door met het nummer van de andere partij. Doordat het eerste gedeelte van de uitbellende lijn over het internet gaat zijn de tarieven van VoIP telefonie beduidend lager dan die van de traditionele. Je betaalt bij VoIP telefonie (net als bij traditionele telefonie) alleen voor je uitgaande of doorgeschakelde gesprekken.